Contact
+31 (0)528-231173
+31 (0)528-231173
info@koegelbenelux.nl
Meer contactinformatie

Adresgegevens

Parelgras 10
7908 RE Hoogeveen
Nederland

Contacpersoon

Ronald Kroesen (Directeur Benelux)

 

Telefoon: +31 (0)6-46356080

E-mail: ronald.kroesen@koegel.com

Systemen en technieken

 

Kögel PurFerro

Kögel PurferroSinds het einde van 2011 behoort het gerenommeerde PurFerro Sandwichpaneel-competentiecentrum in Duingen, Neder-Saxen, tot de Kögel-groep. Kögel heeft hiermee belangrijke expertise in huis voor de productie van haar nieuwe premium koelbakwagen Kögel Cool – PurFerro quality en de premium droge lading bakwagen Kögel Box - PurFerro quality.Het "Pur" in PurFerro staat voor puur, schoon en natuurlijk ook voor Polyurethaan. Het "Ferro“ heeft betrekking op de stalen afdekplaat van de panelen.

 

Kögel Climatex

Kögel ClimatexHet door Kögel ontwikkelde nieuwe luchtverdelingssysteem Climatex optimaliseert de circulatie in de koeloplegger. Climatex bestaat uit een speciaal gevormde en geperforeerde luchtgeleidende plaat op de voorwand en uit een gepatenteerd luchtgeleidend dekzeil. Het nieuw ontwikkelde luchtgeleidende folie in het dak heeft een unieke vorm en constructie en is door Kögel voor een patent aangemeld. Deze is met max. 2300 millimeter breedte duidelijk breder en ook ca. 20 procent langer dan de tot dusver gebruikelijke geleidende folies. Daardoor komt de koellucht ook tot in de achterste hoeken. Over het hele oppervlak verdeelde luchtafvoergaten zorgen voor een gelijkmatige luchtafvoer in het hele voertuig. De systeemoplossing Kögel Climatex kan ook worden gebruikt bij een opdeling in meerdere ruimten of lading op twee hoogten. Kögel Climatex is geschikt voor gebruik met alle gangbare koelapparatuur.

Kögel Coilfix

Kögel CoilfixSpeciaal voor smalle klossen met spleetbanden heeft Kögel de ladingbeveiliging Coilfix ontwikkeld. Daarbij maken insteekrongen en een speciaal, eenvoudig te bedienen mechanisme een vormgesloten vastzetting en snelle vastsjorring mogelijk. Belangrijkste voordeel: Het ontbreken van de anders gebruikelijke spankettingen die de klos zouden kunnen beschadigen. Door de 7,20 meter lange kuip kunnen klossen tot een gewicht van 30 ton en met een lengte van 1,5 meter worden getransporteerd. De hoge kwaliteit van het afdeksysteem voor klossen garandeert een asbelasting bij vorkheftrucks van 5460 kg. Behalve klossen kunnen met de trailer ook kabeltrommels of draadrollen worden getransporteerd.